en  nl  fr
______________________________

Metropolitan Views

> in samenwerking met larbitslab

Metropolitan Views is gestart als een extensie van het kunstproject ‘Dunkerque Views’ en heeft de bedoeling om een Flanograaf te ontwikkelen, een app voor smartphones die door het registreren van data, opgeslagen op smartphones of andere gegevensdragers een aantal bewegingspatronen – digitale tracks – registreert.

Specifiek wordt erop gemikt de onderliggende, virtuele structuur van de Europese stad vast te leggen gebruik makend van data die worden verzameld met een smartphone uitgerust met aangepaste navigatiesoftware en sensoren voor onder meer het detecteren van snelheid, licht, temperatuur, geluid.

Daarbij wordt de smartphone omgevormd tot een meetinstrument. De mathematische neerslag van de relaties en interacties die tijdens het traject van de gebruiker worden geregistreerd vormen de uitgangspunten van narratieve verhaallijnen voor een self-publishing systeem.

Als basis voor de uitbouw van de software applicatie werd gekozen voor het Android-besturingssysteem. Bedoeling is om met deze mobiele applicatie een klein observatie-instrument, overwegend voor persoonlijk gebruik, te ontwerpen.

 

> The Flanograph @ HyperUrbain.4: Mobiliteit en hybride parcoursen
Valenciennes – 18/06 > 19/06/2013

> Conference Art and Geography – Aesthetics and practices of spatial knowledges
Lyon – 11/02 > 13/02/2013

 

Flanograph: sketch

Ontwerp De Flanograaf: track 004 – Dunkerque

> meer info

 
This blog is licensed under a Creative Commons License | 2021 | LA Jacobs | Home | Contact | Credits